Ibu Ketagih Main Game Sanggup Bunuh Anak Sendiri



Gila bermain game, seorang ibu di Korea Selatan sanggup membunuh anak lelakinya yang baru berusia tiga tahun.


Kim, ibu dengan dua orang putera ini, bermain game online selama 10 jam setiap harinya. Berdasarkan laporan dari jiran tetangganya, Kim membiarkan dua orang anaknya menangis berjam-jam, sementara dia asyik dengan game.

Sydney Morning Herald dan dipetik detikINET, Minggu (26/12/2010), polis wilayah Cheonan, Korea Selatan yang mengendalikan kes ini menyebutkan Kim memukul anak sulungnya lalu mencekiknya hingga mati kerana marah si anak tidak berhenti menangis.

"Dia mengatakan dirinya hampir gila kerana begitu lelah setelah bermain game," ujar salah satu petugas polis.

Juru cakap itu menambahkan, Kim tergila-gila bermain permainan kad dan merawat haiwan virtual. Wanita berusia 27 tahun ini dikesan mengalami ketagihan bermain game dan tidak pernah mengalami tekanan jiwa sebelum ini.

Dengan demikian, kes ini kian bertambah parah akibat kecanduan bermain game di Korea Selatan.

Bulan lalu, seorang remaja berusia 15 tahun membunuh diri setelah membunuh ibunya. Motif pembunuhan dilakukan kerana remaja tersebut kesal pada sang ibu yang kerap memarahinya jika asyik bermain game.

Mei lalu, sepasang suami isteri dihukum dua tahun penjara kerana melalaikan bayi perempuan mereka hingga kekurangan gizi, demi mengasuh bayi virtual mereka di internet.

Dan Februari, seorang lelaki 32 tahun meninggal dunia kerana keletihan bermain game. Lelaki tersebut bermain game selama lima hari tanpa berehat dan melupakan keperluan akan makan dan minum.


p/s: ramai yang mati akibat ketagih bermain game dengan kadar masa yang lama...



Sumber:klikunic.com

{ 12 comments.. read them below or add one }

Ash serah Ash serah October 10, 2011
gila kentam la diorg nie,... hampehhh,.. game gila lah
maszull maszull October 10, 2011
salam...betul2 dah gila cian anaknya jadi mangsa kegilaan maknya...:(
ai n i s h a f i qa ai n i s h a f i qa October 10, 2011
macam2, game melebihi akal.parah mcm ni,hu
cintatulip cintatulip October 10, 2011
gila dok main game takdak faedah
azah87 azah87 October 10, 2011
uik..over sgt2 org yg ketagih men game pai cam ni..Alhamdulillah kat m'sia blom de g..mintak jaOh..huhuhu..
Mia Lydia Mia Lydia October 10, 2011
giler la! virus tanpa disedari ni..
BudakCHOCO Official Blogger BudakCHOCO Official Blogger October 10, 2011
ayoooo yan pom gile game online gk . tp takot bile bace entry nieyh...
MaYa MustWany MaYa MustWany October 10, 2011
tengok pic pun da geram~tak minat game sangat.
ayuayu October 11, 2011
aku suka main game.......:) sampai xda msa nk dating dgn bf yg da lama tggu kat tempat parking kete..hihihhi

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.