Awas! Video Kereta Belok Tanpa Signal Akibatkan Kemalangan Motosikal Di PLUS

Awas! Video Kereta Belok Tanpa Signal Akibatkan Kemalangan Motosikal - Assalamualaikum, Membelok tanpa lihat belakang (blindspot) antara penyebab utama berlaku kemalangan jalanraya.

Awas! Video Kereta Belok Tanpa Signal Akibatkan Kemalangan Motosikal

{ 12 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous December 23, 2014
salah penunggang motor tu jugak. Motor tu pun patut berada pada lorong motosikal.
AnonymousAnonymous December 23, 2014
betul tu. kadang kadang orang yang memandu kereta buka perasan ada motosikal. Tetiba ja laju datang
AnonymousAnonymous December 23, 2014
penunggang motosikal skarang bukan reti bahasa..dah tak bayar tol, menunggang kat tengah2 lebuhraya...menyusahkan pengguna lain..
Sentiasa Panas Sentiasa Panas December 23, 2014
Kenalah bertimbang rasa sesama pengguna jalan raya..:)
JohanJohan December 23, 2014
Anon2 diatas tu penunggang motorsikal ke? Lorong tepi di lebuhraya tu bukan lorong motorsikal. Itu laluan kecemasan. setahu saya hanya Federal highway dan Guthrie ada lorong motor. Jangan hanya tahu salahkan penunggang motor kalau pemandu sendiri tak ambil peduli dengan motorsikal yg mmg banyak menggunakan lebuhraya. Pemandu yg leka dgn handphone antara penyumbang utama kemalangan spt diatas. Saya komen dari pengalaman setiap hari menunggang sejauh lebih 120km pergi dan balik kerja.
AnonymousAnonymous December 24, 2014
pemandu motosikal besar yang memandu laju yg salah. tapi dalam kes video yg atas, pemandu kereta yang salah.
helmi helmi December 24, 2014
kebanyakan penunggang motosikal besar adalah dari golongan kaya yang ego
MDS Tech MDS Tech December 26, 2014
Beringat sebelum kena.. nak tukar lorong ke kiri atau kana kena la tgk side mirror.. Kalau tgk pd video tu nampk mcm kete persona tu nk potong kiri sbb nmpk dia pecut bila tukar lorong.. Mgkn juga sbb "blind spot" yg kita pemandu kereta memang tak akan perasan adanya kenderaan pada angle kiri dan tak terlihat di side mirror. Seharusnya bagi signel dulu dlm 15 saat baru boleh tukar lorong.. bagi masa kenderaan belakang utk bersedia dan beri laluan..
Kita mampu mengubahnya..
WAN WXS WAN WXS December 26, 2014
kereta melakukan 4 kesalahan,
1) menukar lorong tampa signal
2) memotong sebelah kiri
3) memandu secara melulu
4) cubaan membunuh

ada lagi?
AnonymousAnonymous December 27, 2014
Tak pernah saya tengok di highway - kereta beri signal bila membelok. Saya percaya pemandu tu pandang belakang sebelum belok - kalau kereta dibelakangnya kemungkinan besar dia akan perasan. Tak mungkin dia suka2 nak langgar motor - dia tak perasaan sebab motor tu terlalu laju & kecik pulak..
Zurash Adam Mukhriz Zurash Adam Mukhriz February 26, 2016
Dah langar pastu nk lari plak.. pijak je driver keta tu..
muhammadsyahrin532gmail.com muhammadsyahrin532gmail.com November 12, 2016
Roadtax dan cukai jalan kita kene orang bayar bagi orang bawak motor...

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.