Pemandu Bas Boleh Bawa Airbus A320.. Percaya tak?

Pemandu Bas Bawa Airbus A320 - Assalamualaikum, cerita ini dicedok dari FB Saiful Nang. Mesti ada yang kurang percaya atau tak percaya langsung cerita ni..jarang-jarang boleh jumpa situasi macam ni..

"Tahun lalu kami di Warga Prihatin merancang untuk membeli sebuah bas terpakai. Kami berjumpa Arul Kesevan (gambar) untuk membeli bas beliau. Walaupun akhirnya tidak jadi beli tetapi Arul sangat nice dan keluarganya sangat membantu. Beliau menguruskan syarikat bas milik keluarganya sebelum itu. Bukan mengurus sekadar jadi manager goyang kaki, beliau sendiri memandu bas persiaran. Cita-cita untuk jadi juruterbang akhirnya jadi kenyataan. Apabila kita mahu pandang rendah kepada seseorang, jangan lupa roda itu bulat. Never scold a bus driver, they may be a pilot someday. Usaha beliau tekad dan akhirnya kini beliau telah beralih dari BUS ke AIRBUS A320. Beliau dalam training untuk Qatar Airways di Singapura.

Tahniah Arul!
U're the MAN!!

If u ever piloting MAS, please give me more kacang MAS. If u ever fly AirAsia, please buy me Pak Nasir Nasi Lemak. But if u fly Qatar...nasi arab also can lah"


0 comment... add one now

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.