Apa Aktiviti Ustaz Kazim Selepas Berhenti Berceramah?

Apa Aktiviti Ustaz Kazim Selepas Berhenti Berceramah? - Penceramah terkenal, Datuk Mohamad Kazim Elias yang sebelum ini memutuskan untuk tidak lagi menyertai sebarang program ceramah yang bersiaran di televisyen kini dalam proses menghasilkan album nasyid. Album itu, katanya, berkonsepkan kekeluargaan dan ketuhanan.


Menurutnya, beliau akan memberikan nafas baharu kepada beberapa lagu lama yang pernah dinyanyikan oleh beberapa kumpulan nasyid, antaranya Orkes El-Suraya. "Album ini mendapat sentuhan daripada kumpulan nasyid, Inteam. Berkemungkinan besar bulan depan saya akan masuk studio untuk rakaman dan album ini akan berada di bawah label Inteam Record,” katanya.

Ustaz Kazim berkata, kehidupannya lebih tenang selepas tidak lagi terlibat dengan program dan ceramah di stesen televisyen. Katanya, fokus utamanya ketika ini adalah kepada Pusat Pendidikan Al Barakah iaitu pusat pendidikan Islam beribu pejabat di Manjoi, di sini, yang beliau menjadi pengasas dan ketua, dan ceramah di luar televisyen.

0 comment... add one now

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.