(12 Gambar) 6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia | Mohon Viralkan

6 Buah Myvi Berlumba Mengakibatkan Bayi Meninggal Dunia, 6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia - Assalamualaikum, kemalangan maut berlaku jam 12-1 pagi (lebih kurang) , 2 Mei 2015 di Lebuhraya Duke arah Damansara. Kejadian berpunca dari 6 buah Perodua Myvi yangberlumba sesama mereka dan telah melanggar sebuah Pajero Sport yang menyebabkan Pajero itu terbalik dan penumpang tercampak keluar. Dikhabarkan satu pasangan (lelaki dan perempuan) dan anak beliau (bayi berusia 6bulan) meninggal dunia. (Mangsa Pajero Sport)

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

Mohon sesiapa yang kenal 5 buah Perodua Myvi (1 dah kene tahan) dari Myvi Familia Club yang terlibat dengan insiden untuk serah diri ke Balai Polis berhampiran

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia



6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

6 Buah Myvi Berlumba Menyebabkan Sebuah Keluarga Meninggal Dunia

{ 10 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous May 02, 2015
Kebanyakan pemandu myvi memang babi.
harumanis harumanis May 03, 2015
Haramkan semua performance upgrade dan kelab kelab kereta
AnonymousAnonymous May 03, 2015
Apabila berok, ungka, kera dan chimpanzee memandu myvi dan berlumba haram di jalan raya, akibatnya adalah sangat buruk ! Kita amat berharap polis segera menangkap dan mendakwa pelumba-pelumba haram yang telah menyebabkan kematian tiga orang yang tidak bersalah dan dua kanak-kanak menjadi anak yatim. Berok, ungka, kera dan chimpanzee hanya layak tinggal dalam zoo sahaja supaya mereka tidak membahayakan orang ramai.
AnonymousAnonymous May 03, 2015
apabila pemantauan tidak kerap cam tu la jadinya...elok bawak kereta kebal langgar aje babi-babi yg bawak myvi tu..hanjing punya babi!!
AnonymousAnonymous May 03, 2015
Semua pemandu myvi tersebut harus didakwa dengan jenayah bunuh sebab tindakan mrk menyebabkan kematian mangsa mangsa yg tak terlibat langsung dgn aktivviti haram mrk
AnonymousAnonymous May 03, 2015
bukan setakat babi..pemandu2 myvi memang haram jadah..mereka ingat myvi tu hebat sgt ke....
AnonymousAnonymous May 04, 2015
Tingkatkan penguatkuasaan di semua jalanraya dan lebuhraya.
Pelumba2 haram perlu didakwa dan dijatuhkan hukuman penjara dan denda,apatah lagi jika menyebabkan kematian.
Hukuman penjara minimum 5 tahun dan denda 30K..gagal bayar denda ,,tambah 5 tahun lagi..Biar reput dalam penjara.
Amacam,,ada berani race haram.
Ahli2 parlimen jangan la tidur je dan melalak x tentu pasal.
Bawa isu ini ,jika benar utamakan rakyat.
Tambah satu hukuman lagi,,gantung lesen memandu pelumba haram ni minimum 5 tahun..jika ditangkap memandu tanpa lesen..penuhkan dalam penjara je..
mesin padi mesin calit mesin padi mesin calit May 04, 2015
malas nak komen banyak...hati sakit bila tengok kereta myvi...mcmlah hebat sangat myvi tu...masuk sepang kalau berani...
AnonymousAnonymous May 05, 2015
Dlu bile gomen nk psang aes.. ader pulak kta ainaya driver laa..tk adil laa..gomen nk mkn duit korang laa..n mcm2 laa..bile dh jd cam ni..nk mrh driver mv bdo tu pulak..binatang mna ader otak..mna bole ko salahkn dieorg nie..
Iam Programmer Iam Programmer June 21, 2015
x semua tapi hampir semua.

Rasanya ini kerana kebanyakan owner Myvi adalah "1st Car". kebanyakan naiki MYVI org yg first time ada kereta sendiri.

Myvi plg bnyk jualan mendadak setahun. So dorg ni kejutan budaya sket mmg bawa mcm xde lesen or fancy2 sket. Kejutan perasaan seronok pandai bawa kereta atau dapat kereta sendiri.

#MemangBengong

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.