Malang!! Kanak-kanak Mati Dirempuh Kereta Guru

MOHD. ZAMRI (kanan) mengangkat mayat Nor Afina yang maut selepas dirempuh sebuah kereta di Kepala Batas, Pulau Pinang semalam.

Kepala Batas : Seorang kanak-kanak menemui ajal dalam keadaan menyayat hati apabila kepalanya dikatakan pecah selepas dirempuh dan digilis sebuah kereta dalam kejadian di luar Sekolah Kebangsaan Pasir Gebu di sini semalam.

Kejadian pukul 12.10 tengah hari itu menimpa Nor Afina Khalida Zamri, 3, ketika dia sedang duduk di atas motosikal bersama bapanya, Mohd. Zamri Hashim, 36. Ketika itu, dua kakaknya, Nor Ellys Najwa, 9, dan Nor Alia Farhana, 7, baru hendak menaiki motosikal tersebut.

Tanpa diduga, motosikal itu terus dirempuh sebuah kereta dipandu seorang guru sebuah sekolah di Kuala Muda yang terbabas menyebabkan Nor Afina tercampak sebelum digilis kenderaan terbabit.

Ketua Bahagian Trafik dan Ketenteraman Awam, Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Supritendan Suhaimi Mohd. Noor berkata,
kereta itu hanya berhenti selepas bergesel dengan sebuah lagi kenderaan yang diletakkan di luar sekolah.

Katanya, sebaik diperiksa, mangsa yang tinggal di Kampung Permatang Rawa di sini didapati tidak lagi bernyawa akibat cedera parah di kepala.

"Dua kakak mangsa mengalami luka di beberapa bahagian badan dan dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Kepala Batas manakala Mohd Zamri tidak cedera.

"Pemandu kereta itu yang cedera turut dirawat di hospital itu sebelum dia ditahan untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 41(1)(a) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu dalam keadaan cuai dan membahayakan," katanya.

Jenazah mangsa selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bakau Tua di sini semalam.



Sumber-Kosmo

4 comments.. read them below or add one

Lydia Miza(Aidyl Azim) Lydia Miza(Aidyl Azim) October 30, 2011
kesiannya..mesti laju kereta cikgu tu
Famili Ceria Famili Ceria October 30, 2011
btol tu...kalau laju tak jadi macam nie..
Hidayah Rusli Hidayah Rusli October 30, 2011
budak tu orang kampung aku. yang langgar tu cikgu cina, dgr kta dia kna serangan jantung. tapi separuh nyawa jugak la dia kna belasah ngn orang kat situ. jenazah budak tu mmg tak nmpk rupa la sbb hancur. al fatihah.
MiSzy DiaN MiSzy DiaN October 31, 2011
ya allah.. kesiannya dia..
semoga arwah di tempatkan di kalangan org yg beriman..
takziah buat keluarganya..

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.