Perempuan Berbulu Paling Lebat Di Dunia

perempuan berbulu lebatGuinness Book of Records telah menobatkan seorang gadis sebelas tahun dari Thailand sebagai "World's Hairiest Girl."Supatra Sasuphan telah hidup dalam penderitaan disebabkan kanak-kanak lain yang menggelarnya 'wajah monyet', 'gadis serigala' dan gelaran mengerikan yang lain. Kini semua itu berubah dan kemasyuran yang baru ditemuinya telah membuat dia sangat popular di sekolah.

"Saya sangat gembira berada dalam Guinness World Records! Banyak orang telah melakukan banyak perkara untuk masuk. Yang saya lakukan adalah menjawab beberapa soalan dan kemudian mereka memberikannya kepada saya," kata Supatra gembira.

Supatra, yang dikenali sebagai Nat dalam keluarga dan teman-temannya, mempunyai keadaan perubatan yang sangat jarang berlaku dikenali sebagai Ambras Syndrome. Memang wujud dan hakikatnya hanya 50 kes yang didokumentasikan sejak abad pertengahan.

Keadaan genetik yang aneh yang merupakan hasil daripada kromosom rosak, menyebabkan rambut tebal untuk tumbuh di seluruh wajah, telinga, lengan dan kaki.

Banyak pesakit dilabel sebagai 'manusia serigala'. Pada abad ke-19, seorang wanita menderita keadaan ini. Julia Pastrana, bekerja dalam persembahan tambahan Barnum dan dilabel seorang yang aneh.

SUMBER

5 comments.. read them below or add one

Radsmil Nasir Radsmil Nasir September 02, 2011
hidung pun tak nampak..wooooo
Zul Fattah Zul Fattah September 02, 2011
terbaik r.. haha.. macam monyet dah jadi.. huhu..
kuasa Allah.. ujian bagi dia kot.
bukan photographer bukan photographer September 04, 2011
bulu ketiak mesti panjang ni..haha

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.