Pesawat Air Asia Zest Tergelincir di Kalibo,Filipina, Semua Penumpang Selamat (6 GAMBAR & 1 VIDEO)

Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina, Semua Penumpang Selamat, AirAsia flight overshoots runway in Philippines - Sebuah pesawat AirAsia Zest bernombor pendaftaran Z2 272 hari ini dilaporkan tergelincir di lapangan terbang Kalibo, Filipina petang tadi.

Bagaimanapun, kesemua penumpang di dalam pesawat tersebut dilaporkan selamat dan telah dikeluarkan dari pesawat terbabit.

Pesawat Air Asia Zest Tergelincir di Kalibo,Filipina,

Menurut laporan, keadaan cuaca yang buruk serta gangguan pada sistem pesawat menjadi punca pesawat tersebut tergelincir.

Menurut Jet Damazo Santos, seorang jurnalis dari Rappler Indonesia, penumpang dikeluarkan dari pesawat tersebut menggunakan papan gelongsor kecemasan.

"Enjin dimatikan dengan segera, kami diberitahu untuk meninggalkan beg dan keluar dari pesawat dengan kadar segera", katanya melalui akaun Twitter.

Gambar peristiwa telah dikongsi oleh beliau yang menggunakan akaun Twitter dengan nama @jetdsantos. Beliau adalah salah seorang penumpang yang terbabit dalam kejadian tersebut.Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina

Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina

Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina

Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina

Pesawat Air Asia Tergelincir di Kalibo,Filipina


0 comment... add one now

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.