Gempar! Pesawat Air Asia Hilang

Pesawat AirAsia dari Surabaya ke Singapura hilang, Pesawat AirAsia hilang daripada radar - Assalamualaikum, Pesawat AirAsia QZ 8501 dari Bandara Juanda Surabaya ke Singapura yang membawa 155 penumpang terputus hubungan pagi ini, menurut media Indonesia.

Menurut laporan Detik.com, pesawat itu yang berangkat pada 5.20 pagi Waktu Indonesia Barat (WIB), dilaporkan hilang di ruang angkasa Pulau Kalimantan.

Pesawat AirAsia dari Surabaya ke Singapura hilang, Pesawat AirAsia hilang daripada radar


Kompas.com turut melaporkan insiden itu.Menurutnya, pesawat berkenaan sepatutnya tiba di Singapura pada jam 8.30 pagi waktu tempatan.



Agensi Mencari dan Menyelamat Republik Indonesia pula menyatakan ia menerima laporan bahawa pesawat Airbus A320 AirAsia itu terputus hubungan pada jam 6.17 pagi (7.17 pagi waktu Malaysia) ketika berada di ruang udara di Teluk Kumai, Kalimantan Tengah.

Menurut Staf Khusus, Kementerian Perhubungan Indonesia, Hadi Mustofa, faktor cuaca buruk antara kemungkinan jangkaan awal kehilangan pesawat AirAsia itu.

2 comments.. read them below or add one

Sentiasa Panas Sentiasa Panas December 28, 2014
Kerja yahudi laknat la ni..
AnonymousAnonymous December 30, 2014
konspirasi menghapuskan pakar-pakar cina dalam bidang teknologi tinggi seperti nuklier, it, dll ... dan mengapa kapal terbang malaysia ...? sebab malaysia "boleh runding", bersikap "tidak mengapa", "jangan marah-marah, sudah takdir", "hati mesti baik", "sabar sebab sabar itu separuh dari iman", "jangan bertindakbalas, nanti dituduh terrorist" .....!!!!!!!!!!!!!

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.