Pilih murtad

KUALA LUMPUR: Kemaruk cinta keterlaluan, bukan saja menyebabkan segelintir gadis Melayu tanpa berfikir panjang menyerahkan tubuh kepada teman lelaki, malah lebih menyedihkan ada yang sampai tahap keluar daripada agama Islam atau murtad.

INSAF...seorang daripada tiga gadis terbabit ditemu ramah wartawan Harian Metro.

Fenomena itu berlaku selepas mereka yang masih muda dan mentah, kurang kawalan ibu bapa serta cetek didikan agama, bercinta dengan lelaki bukan Islam lalu dengan mudah terpengaruh anutan agama kekasih masing-masing.

Ikuti pengalaman tiga gadis yang hanya mahu dikenali sebagai Rina, Azlin dan Laili kepada Harian Metro mengenai keterlanjuran mereka sebelum diselamatkan dan kini diberi bimbingan untuk kembali ke pangkal jalan.
 
RINA, 20, dari Melaka

“Saya bersekolah sehingga Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan tinggal bersama ibu selepas dia dan ayah bercerai ketika saya kecil. Sebagai satu-satunya anak perempuan dalam keluarga, saya dimanjakan dan segala kemahuan dituruti.

Kerana tidak minat belajar, saya mengambil keputusan untuk bekerja pada usia masih muda dan daripada situ mula bergaul dengan rakan termasuk yang bukan Islam.

Hampir setiap malam saya keluar berhibur di kelab malam dan arak menjadi minuman biasa. Saya gembira dengan kebebasan dimiliki terutama selepas hidup menyewa dengan rakan.

Sumber-myMetro

p/s- Rina ni bukan tak dijaga degn baik oleh keluarganya, tapi asyik maksyuk dgn cinta, bak kata 'cinta tu buta', maka dugaan yg kecik ni pun dia kalah tapi apa pun marilah kita doa semoga ke33nya dpt hidayah Allah dan kembali k pangkal jalan...Amin.

6 comments.. read them below or add one

Sepeda Motor Injeksi Irit Harga Terbaik Cuma Honda Sepeda Motor Injeksi Irit Harga Terbaik Cuma Honda February 11, 2012
salam kenal dari saya, saya punya blog ber PR2, nyak tak depalma tukar link sama saya atau sekedar saling follow?
kalau nyak, tolong balas komen di blog awak
Hanif Hanif February 12, 2012
Betul!!! sekarang ni banyak yang murtad..takut...
Alasan.demi cinta sesama manusia
kak mah kak mah February 12, 2012
Didikan awal dari rumah perlu diutamakan.
LangkawiHomestay.net LangkawiHomestay.net February 29, 2012
kite kene benteras gejala murtad ni...sblum parah
AnonymousAnonymous May 30, 2013
Skong hudud allah bukn hudud pas.. hudud pas ni hudud politik.. bodoh sapa yg skong hudud pas..

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.