Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Akan Dikenakan Tindakan Undang-undang

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Akan Dikenakan Tindakan Undang-undang



Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata, SKMM telah berhubung dengan pengendali Facebook dan Twitter untuk memadamkan paparan yang dibuat oleh individu yang menggunakan nama samaran ‘Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara’.

Namun, Twitter tidak dapat memenuhi permintaan itu, kata Rais kepada pemberita di sini semalam.

“Maklumat mengenai keluarganya sudah diperolehi dan telah dikemukakan kepada pihak Peguam Negara Isnin lalu,” katanya, sambil menambah identiti individu berkenaan dikenal pasti dengan bantuan pihak berkuasa.

Menteri itu berkata, oleh kerana kes itu melibatkan individu yang tinggal di Sweden, dia tidak dapat dibawa pulang ke Malaysia kerana ‘berada dalam
perlindungan perjalanan antarabangsa’.

Bagaimanapun, Rais berkata SKMM telah berhubung dengan pihak Interpol yang memberi isyarat sedia bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia berhubung kes
itu.

Menurutnya individu terbabit berdepan dengan tindakan undang-undang jika dia pulang ke tanah air.

Rais menegaskan tindakan menghasut, memperkecilkan agama atau menghina raja adalah kesalahan besar.

Menteri itu berkata, beliau telah memaklumkan perkembangan kes itu kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Seri Paduka telah menzahirkan pandangan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan jemaah menteri. — BERNAMA

{ 10 comments.. read them below or add one }

BeloG MTT BeloG MTT September 30, 2011
Finally.. Memang patot di kenakan tindakan undang undang pon ! =..="
puteraduyong puteraduyong September 30, 2011
harus dikenakan tindakan...agar sedar kesilapan...
shah Blogger shah Blogger September 30, 2011
mmg giler org ni. bahasa bukan main jahil!
fRaMe+LenSeS fRaMe+LenSeS September 30, 2011
baru nak kenakan tindakan? tak pa lah, jadilah dari tak bertindak.
yo87 yo87 September 30, 2011
Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Nasihangit dah linkkan blog ni. Kalau tak percaya, boleh check dekat sini.

http://nasihangit.blogspot.com/

Nanti share lagi yer info yg menarik. Hehehe :D
Hafism Hafism September 30, 2011
sepatutnye dah lame ambik tindakan kat dia nih.
Herba Mukmin Herba Mukmin September 30, 2011
buang negara je ni..letak di somalia.
Famili Ceria Famili Ceria September 30, 2011
@Hafism
thnx sebab sudi letak dalam bloglist...
AnonymousAnonymous October 01, 2011
Namewee mcmana pulak? pelik bin ajaib kalau Namewee x kena sebarang tindakan undang2. dia telah menghina bendera Malaysia, orang Melayu, Ugama Islam, dan lain lain jugak kan?
AnonymousAnonymous October 08, 2011
kalau twitter tk bleh padam aku bleh buat sndiri

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.