Kesian, Gadis Hilang Ikut Rakan Di Facebook

MOHD. SABRI bersama isterinya, Nur Hafizah Nordin (dua dari kiri) menunjukkan gambar Nurul Nur Syawaltie yang hilang dari rumah di Kangar semalam.

KANGAR – Seorang bapa runsing apabila anak perempuannya lari dari rumah dipercayai mengikut rakan lelaki yang dikenali melalui laman sosial, Facebook sejak tiga hari lalu.

Menurut Mohd. Sabri Samat, 35, kehilangan anaknya, Nurul Nur Syawaltie, 14, disedari apabila dia tidak pulang ke rumah selepas tamat waktu persekolahan di Sekolah Menengah Putra di sini Rabu lalu. Ujarnya, dia kemudian menghubungi pihak sekolah, namun terkejut apabila dimaklumkan anak sulung daripada lima beradik itu rupa-rupanya tidak hadir ke sekolah pada hari berkenaan.

“Saya hanya menjumpai basikal anak saya yang ditinggalkan di taman perumahan di sebelah sekolahnya.

“Selepas menunggu hingga lewat malam, dia masih tidak pulang ke rumah dan berikutan itu saya membuat laporan di Balai Polis Kangar kira-kira pukul 1.30 pagi,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Dato Jaafar di sini semalam.

Mohd. Sabri berkata, dia mengesyaki kehilangan Nurul Nur Syawaltie ada kaitan dengan seorang lelaki berusia 20-an yang dikenali oleh anak gadisnya itu melalui Facebook.

“Sejak kebelakangan ini, dia kerap bermain Facebook dan sehari sebelum kejadian, saya terdengar dia berbual di telefon bimbit dengan rakan yang mengajaknya berjalan-jalan di Pulau Pinang,” ujarnya.

Malah, katanya, beberapa orang rakan sekolah Nurul Nur Syawaltie juga memberitahunya bahawa anaknya itu ada meluahkan rasa tidak gembira tinggal di Kangar melalui Facebook.

“Sebelum ini, kami sekeluarga menetap di Pulau Pinang lebih lima tahun ketika saya bekerja di sana dan kami baru setahun tinggal di Kangar,” ujarnya.

Ujarnya, dia percaya anaknya itu menghilangkan diri bersama seorang lagi rakan sekolahnya yang dikenali sebagai Amira.

Katanya, orang ramai yang berjumpa atau mempunyai maklumat mengenai Nurul Nur Syawaltie diminta menghubunginya di talian 016-4871042 atau balai polis berhampiran.

Sumber:Kosmo

5 comments.. read them below or add one

Ahmad Haziq Azlan Ahmad Haziq Azlan October 14, 2011
kangar memang tak best pon..
Famili Ceria Famili Ceria October 14, 2011
@Ahmad Haziq Azlan
tu mungkin sebab dia hilang..nak jalan2 ke tempat lain yang lagi best..
shiema sufian shiema sufian October 14, 2011
haih kecik kecik dah buat jalan yang salah.
AnonymousAnonymous October 15, 2011
die kecik lagi.. mmg bende camni pasti terjadi kat budak2 yang tak matang. yang baik disangka bosan yang jahat dibilang seronok.. maklum lah. dunia zaman skrang sume bnde nak enjoy. kalau betul dikatakan lari rumah dgan lelaki yang dah berusia lebih 20-an. MAJORITI: mmg konfem hilang dara budak tu dan kene jual kat bapak ayam. jadi pelacur. ni fakta ye, aku bukan nak kate ape.

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.