Orang Tua Yang Dah Menopause Lahirkan Anak Kembar




Seorang ibu berusia 58 tahun menjadi perempuan menopause kedua di Milan, Itali yang melahirkan bayi kembar. Peristiwa ini terjadi dua hari setelah pengadilan Itali mengkritik para pasangan tua yang melahirkan seorang anak.

"Kami sangat bahagia, ini adalah keajaiban dan oleh kerana itu, saya berterima kasih pada Tuhan," ujar perempuan berusia 58 tersebut, seperti dikutip AFP, Sabtu (24/9/2011).

Orangtua baru dari bayi kembar fraternal (laki-laki dan perempuan) sebelumnya gagal mengandung selama 27 tahun dan hanya berhasil mengandung ketika seorang wanita dari luar Itali mendermakan ovule. Praktik pendermaan ovule dilarang di Itali.

Kes yang sama juga terjadi di Itali. Pada minggu lalu, seorang pasangan di Kota Salero yang berusia 57 tahun dan 70 tahun melahirkan bayi kembar perempuannya.

Pengadilan Turin langsung mengadili kedua pasangan suami isteri tua tersebut karena mereka terlalu tua untuk membesarkan seorang anak. Pengadilan pun menyarankan anak kembarnya agar dijagai orang lain.




SUMBER

3 comments.. read them below or add one

SyasyaAmila SyasyaAmila September 25, 2011
wahh..baru first time dengar cerita mcm ni..
msredcheesecake msredcheesecake September 25, 2011
dah tua baru dapat anak... harap kebajikan anak tu terjaga
p!q4h b@guss p!q4h b@guss September 25, 2011
owhhh kiranya bukanlah ovum dia sndri kan...

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.