Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Pakej TIME 100mbps, 200mbps dan 500mbps Termurah di Malaysia, Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia - Semalam seluruh Malaysia digemparkan dengan pakej internet terbaru dari syarikat penyedia Internet di Malaysia iaitu TIME. Harga yang begitu murah pasti membuat pelanggan-pelanggan syarikat penyedia Internet yang lain berasa iri hati. 
Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

    Harga yang mereka tawarkan jauh lebih lebih murah berbanding pesaing terkenal, UniFi. Bagi 100mbps, ianya hanya pada harga RM149 sebulan, 300mbps pada RM 189 dan 500mbps pada RM299.

   Yang paling menarik hati sekarang ialah pelanggan sedia ada TIME mendapat penambahbaikan secara PERCUMA pada harga asal pakej mereka. Dibawah merupakan bukti email dari TIME kepada mereka.

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia
Ahli forum kmrdeva berkata:

Based on what I know about the upgrade, these are the user scenarios I forsee:
1. 10Mb/RM129 = Yay, now 100Mb! RM20 discount some more, not RM149.
2. 20Mb/RM179 = Yay, now 300Mb! RM10 discount some more, not RM189.
3. 30Mb/RM219 = Yay, now 500Mb! RM80 discount, whoa!! Ha ha 50Mb users pay RM249 and get the same speed as us!
4. 50Mb/RM249 = Yay, now 500Mb! RM50 discount, nice! But how come 30Mb users pay RM30 less for same speed??
5. 100Mb/RM179 with Quota = Yay, now no Quota! And RM149 a month! Eh, how come we don't get 300Mb for RM179?? Eh, how come 10Mb users get 100Mb but only pay RM129??
6. New subscriber = Damn it, why the old Time users get better deals??

Contoh speedtest :

500mbps

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia
speedtest 500mbps using nexus 6p


300mbps

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia



100mbps

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Pakej Internet Fiber TIME Termurah di Malaysia

Ulasan: Amat beruntunglah mereka yang tinggal dalam kawasan liputan TIME.. dapat menikmati kelajuan internet yang super laju dan pada harga yang murah. Bila UniFi nak buat promosi macam ni?

Bagi yang ingin mempercepatkan TIME untuk datang ke kawasan anda, silalah mendaftarkan diri anda ke sini--> TIME: WE HEAR YOU

Bagi yang ingin mendaftar sekarang bolehlah ke laman web TIME

Bagi yang ingin cek coverage TIME : Coverage Checker

2 comments.. read them below or add one

Sentiasa Panas Sentiasa Panas March 24, 2016
Di Malaysia, bayar pakej manapun kelajuan tetap sama, lebih malang selalu tak laju huhu
Famili Ceria Famili Ceria March 24, 2016
tak semua sama..kalau kawasan tertentu cthnya pelanggan DIGI ramai di Senawang, maka slow lah sikit..tapi pelanggan Maxis kurang, lajula orang yang guna Maxis..sebab pakej untuk consumer adalah best on effort basis.. masalahnya sekarang pihak provider ni malas nak upgrade equipment diorang untuk bagi lebih bandwith dan support user yang ramai pada satu-satu masa..

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.