(VIDEO) HATI-HATI ! JANGAN TERBELI AYAM YANG DITEBUK DI TESCO

HATI-HATI ! JANGAN TERBELI AYAM YANG DITEBUK DI TESCO, GIANT, ECONSAVE DLL




Assalamualaikum,

Masa hari raya pertama korang cek dulu tak ayam yang korang beli di pasaraya sama ada disembelih secara betul atau tak..Sebab ada famili ni beli ayam di Tesco terkena ayam yang disembelih dengan cara yang tidak mengikut hukum syarak (cara tebuk) .

Kalau dah termakan nak buat macam mana kan..tapi lepas ni harap kita semua lebih peka dan berhati-hati dengan masalah sebegini untuk mengelakkan unsur-unsur haram masuk ke dalam darah daging kita..

video



4 comments.. read them below or add one

Sya_Merpati Putih 88 Sya_Merpati Putih 88 July 30, 2014
terima kasih kerana share info nie...
kena hati2 beli ayam kat supermarket..
mmg harganya lebih murah dari pasar, tapi tulah kena hati2..
sebagai peniaga pun tak patut mereka menipu customer... :(

btw, selamat hari raya maaf zahir batin..
semoga happy dan sihat sentiasa...
Famili Ceria Famili Ceria July 30, 2014
sama-sama..silakan SHARE untuk kita elak dari rakan-rakan kita yang lain turut tertipu..

selamat hari raya maaf zahir batin jugak..
AnonymousAnonymous July 30, 2014
Tesco kan milik Israel diorg ckp la sya pun x tau. Tpi bab tipu ni bapak dia Israel memang tipu. Sapa Tu Israel la Nabi Muhammad x ajar cmtu
Famili Ceria Famili Ceria July 30, 2014
btol..TESCO memang YAHUDI pon..sumbang kepada ISRAEL

Anda sangat dialu-alukan untuk komen di blog ini.